Kunstenaars besparen op energie

Energieleveranciers vergelijken via Consumind

Loopt jouw energiecontract eerdaags af, is het al afgelopen of wil je simpelweg besparen op je energiekosten? Consumind maakt elke maand voor jou een overzichtelijke vergelijking van meer dan 23 leveranciers in Nederland. Hier vindt je alle kosten per leverancier die zij in rekening brengen voor het leveren van gas en stroom en worden zij beoordeeld op de kwaliteit en service van de dienstverlening. Alle belangrijke kosten staan dus voor je op een rijtje. Energieleveranciers vergelijken doe je via Consumind.

Waar moet je rekening mee houden bij energieleveranciers vergelijken?

Je energierekening bestaat uit verschillende onderdelen waarvan sommige door de energieleverancier zelf bepaald worden en andere onderdelen waar de overheid en netbeheerder over bepaald. Je kunt dus ook niet op alle onderdelen van je kosten besparen. De tarieven en vaste leveringskosten worden bepaald door de maatschappijen dus hier moet je op letten wanneer je start met energieleveranciers vergelijken.

Tarieven

Ook het energietarief bestaat uit verschillende onderdelen. Je kunt het beste kijken naar de variabele tarieven. Dit zijn de tarieven voor de levering voor gas en stroom, zonder BTW, Opslag Duurzame Energie en energiebelasting. Dit wordt ook wel het kale leveringstarief genoemd. De energieleverancier bepaalt zelf elke maand wat de hoogte van de tarieven worden aan de hand van de inkoopsprijs. Er kan dus veel verschil zitten tussen de hoogte. Bij energieleveranciers vergelijken let je dus altijd eerst op de energietarieven.

Leveringskosten

Naast de tarieven mogen energieleveranciers ook de hoogte van de vaste leveringskosten zelf bepalen. Dit zijn kosten die de leverancier in rekening brengt voor meteronderhoud, administratie en andere zaken. Deze kosten betaal je per product en deze bedragen kunnen ook verschillen van elkaar. Een belangrijke post wanneer je bezig bent met energieleveranciers vergelijken dus hou ook de hoogte van deze bedragen in de gaten.

Vergelijk en stap over

Wil jij ook gebruik maken van een overzichtelijke vergelijking via Consumind? Start dan vandaag met energieleveranciers vergelijken en stap over naar een andere energieleverancier. Hiermee kun je zomaar tot wel €300,- per jaar besparen en je weet zeker dat je nooit te veel betaalt voor gas en stroom. Consumind, prettig geregeld.